Здравейте! Длъжен ли е работодателя да повиши заплатата на работничка, която се връща от 2 год майчинство или е по негова преценка? Много Ви моля да ми отговорите! Благодаря Ви предварително!
Благодаря Ви за бързия отговор!!! Сега остава въпросния конфликт на интереси, ако въобще тази ситуация може да се нарече така?
Здравейте! След една седмица ми изтича майчинството и ми казаха, че ще ми увеличат щата като се върна на работа.
1. Мислех да работя една седмица и да си взема цялата платена отпуска която ми се полага, но тогава нямало да ми се начисли отпуската на новия щат. Трябвало да работя един или два месеца. Така ли е?
2.  Другото нещо което ме притеснява, че баща ми работи в същата фирма и ми казват, че ще има конфликт на интереси, защото аз съм експерт маркетинг, а той е експерт - библиотекар. Когато аз излязох по майчинство той беше на друга длъжност. Сега, за да няма конфликт на интереси трябвало да се промени на един от двамата длъжността. Което за мен е пълна глупост, защото едното няма нищо общо с другото /като естество на работа също/.
 3. Трябва ли да подам някаква молба за това, че се връщам на работа? Много Ви моля да ми помогнете, нямам и много време за чакане! Благодаря предварително!